Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Net olarak anlamanız muhtevain adiya daha önce uygulaması dokumalmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle onaylamak istiyorum.

Dolgular ile kapı evinsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Bahis ivedi çıkış bapları olduğu hengâm insanoğluın kullanma odaklı en aşkın sordukları soru ivedi çıkış kapıları ne tarafa açılır sorusu olmaktadır. Binada çdüzenışan veya eğleşme fail kişilerin bapların binaldığı gereç ile dayalı görünürde bir problemi olmaz.

Haricen girişe mutabık bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli ancak yangın simultane dâhilen açılmalıdır (Antipanik sistem), mideeride kullanılacaksa antipanik pas sistemine vaziyet bakılırsa lüzum bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın simultane açılmamaktadır.

Montaj sürecinde yöntem olarak tüm kurallara tatminkâr şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın kapısı, dünyaarı esaslı açılacak şekilde kullanılır.

Bizimle çdüzenıştığınızda yangın merdiveni çekim için süflidaki aşamaları gerçekleştiririz:

     Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Özellikle Türkiye'de henüz standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI şu demek oluyor ki İtalyanın yerel standardı Türkiye'deki şartnamelerde Yangın Kapısı halen muhalifmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile uygulanan ölçün TS EN standartlarıdır. 

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Yangına dayanıklı bapların yaşantı kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu mertebe bedduaşap kapının yasak olması yürekin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını balkonımızın önemli bir parçbeyı haline gelmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın kapıları montajı ayrı bir eksperlik gerektirir. Her ne kadar standartlara ve sertifikasyona yaraşır olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da kasa montajında da sertifikasyon aşamasındaki fen özelliklere tatminkâr, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili akıllıca uygulanarak montajlanmalıdır. 

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve meselearetler kullanılır.

Report this wiki page